Няколко съвета, за здрава кожа на лицето

Няколко съвета за здрава кожа на лицето.

Цялостната грижа, ежедневното почистване и хидратиране на кожата на лицето, помагат да я запазим здрава и еластична.

– Продуктите, които използваме са от ключово значение за това, да поддържаме кожата си здрава и защитена от външни фактори, като слънце, горещ и топъл климат и мръсен въздух.

– Почистване на лицето е първата стъпка в ефективната грижа за лицето. Ежедневното почистване отстранява замърсявания, себум, пот и грим. Предотвратява запушването на порите, образуване на черни точки и акне.

– След почистване, кожата е подготвена да абсорбира по- добре съставките на продуктите, които ще нанесем.

– Всеки тип кожа, се нужда от специфични продукти. За да се грижите добре за кожата си, подберете внимателно продуктите, според вашият тип кожа.

– Някои хора пропускат или не обръщат достатъчно внимание на деликатните зони, като околоочен контур и устни. Това са зони, които са с фина и чувствителна кожа и се нуждаят от специално внимание. 

– Хидратирайте добре кожата си, това е едно от основните правила, за да я поддържате. Подбирайте добре дневен хидратиращ крем, който да балансира водните нива във вътрешността на кожата.

– Независимо от сезона, използвайте крем със слънцезащитен фактор. Той ще намали вредите от слънцето и ще защити кожата ви от преждевременно стареене.

Осигурете чистота и здраве на кожата си и ще изглеждате винаги блестящо.